SkienEigenlijk moet ik juist beginnen met goede voornemens en de beste wensen… maar die hebben we natuurlijk allemaal! Dus bij deze de beste wensen en een succesvol en liefdevol 2015!

Afgelopen week week is weer een week waarin mijn ogen geopend worden. En wel op een groene ski-piste voor de kerst. Nou weet ik dat in mijn logo de kleuren blauw, groen en wit staan. Maar deze week overheerste de groene kleur, met een beetje blauw (lucht) terwijl ik veel liever de kleur wit had gehad. Maar het is wat het is en ik laat mij niet van de wijs brengen want skiën met mijn jongens is een van mijn grootste hobby’s. We hebben dan altijd enorm veel lol. Echter de manier van communiceren voor dat we weg gingen was overduidelijk. Voor mij, iemand die de nodige communicatie training gegeven heeft, kende ik mijn eigen kids niet meer terug. Ik was zelf ook moe en had geen zin meer in spullen pakken, 1000 km rijden, en verplichtingen, tja dan wordt het lontje kort. Echter, deze stijl had echt geen naam. Ik dacht dan ook maar aan 1 ding, gewoon doorgaan, mijn werk afmaken en even wensen dat die 3 jongens op een ander planeet waren (met wel de optie dat ze natuurlijk terug zouden komen). Hoe zou dat toch zijn met een paar meiden? De ochtend dat we wegreden, gaf ik aan: ik roep jullie 1 keer! Om 04.00 uur vertrek ik en of je in de auto zit of niet ….. boeien… Om mij maar even op de lijn van hun communicatie te zitten.

Als ik maar de helft van de liefde zou krijgen die zij aan Bruno de kat gaven omdat we een paar dagen weg gaan, zou ik de blijste moeder zijn in de wereld! Dat zat er helaas niet in en ik had gewoon geen zin om gezellig te doen! Ik verwachtte er dan ook helemaal niets van, eerst gewoon rijden.

Ze zaten om 4 uur in de auto en in mijn vuistje moest ik enorm lachen, in enen hadden we niet zoveel babbels en en al gauw zei de eerste, mam je tripte hem gister wel hoor, maar wij waren ook swag lastig voor je, we gaan lekker boetoes uitgeven. Dachten ook niet echt mee. Je bent wel een cool wijf…. Een cool wijf, daar zit ik nou net op te wachten.

Eenmaal aangekomen in Oostenrijk waren echt alle pistes groen, maar de boys zochten hun vrienden op namen de pingpong badjes mee en in enen waren ze 5 jaar jonger! Enorm veel plezier en heel veel energie. De middelste riep zelfs:„geweldig wat een rust we zijn afgesloten van de digitale wereld!” Ja er was geen tv en geen wifi. Aan alle kanten kwamen de kaarten weer op tafel, hadden we veel leuke gesprekken en gingen zij zich inleven in waar het eigenlijk om ging. De vriendinnetjes werden besproken en sinds maanden werd mijn advies weer eens gevraagd! Tja een eyeopener om eens even helemaal niets te kunnen. Dus toch nog een voornemen: namelijk van tijd tot tijd jezelf eens afsluiten van de digitale wereld.

In mijn hoofd zaten nog allemaal zaken die ik moet afmaken en ik maak een lijst voor na deze dagen, nu even genieten van het moeder zijn.

En ja die groene pistes hebben we getrotseerd. Tegenwoordig moet die helm op je hoofd, zo niet chill. Maar mam, wij moeten dus jij ook! Geef het voorbeeld als een goede moeder… ik mopper, zoals ik al 46 jaar doe als ik iets echt niet wil… maar dan ga ik ze uitdagen en jawel ik heb mijn 3 geweldige mannen nog steeds gedished! Ze skiën nog steeds (keurig) achter me aan!

Communiceren is zoveel makkelijk zonder digitale interrupties en als je uitgerust bent.

Jodelahitie!

En nu verder met mijn lijst en lekker aan de slag! (stiekem staat daar ook op ergens een weekend als de pistes wel wit zijn ff knallen van die berg!