Reflectie, even een moment van bezinning. Dat is zo makkelijk gezegd. En wat horen we dat vaak. En dan is dat moment voorbij en zitten we weer in de orde van de dag. Druk, druk, druk…..reflectiewaar-sta-je

Veel verplichtingen, verwachtingen van anderen, werk, klanten, deadlines te halen en eigenlijk alti
jd een adem in ie nek.
OF
Misschien is het wel andersom: je hebt geen duidelijk doel, je hebt geen baan, je hebt geen zin, gamed, kijkt series op netflix en beseft dat de week voorbij is zonder dat er wat gebeurt.

OF
Je bent altijd bezig om opdrachten van een ander uit te voeren en beseft na een maand dat je nog steeds niet gedaan hebt wat je zelf zo graag wilde….

 

Een moment van reflectie is zinvol

Ik heb er geen oordeel over, want je bent baas in jouw eigen leven. Alles is goed, want het is jouw leven. Toch zou ik in dit blog willen laten zien dat het inplannen van een reflectie moment heel goed en nuttig is. Het gebeurt vaak op het moment dat er een functioneringsgesprek op de werkvloer plaatsvindt. Of als er een ingrijpende gebeurtenis in jouw leven plaats vindt.

Onlangs had ik een lezing bij een mooi ict bedrijf met veel ambitie. Ambitie voor hun personeel en voor hun klanten. Ik mocht daar de mensen inspireren om ze te laten zien ‘Waar sta je en wat wil je binnen een jaar bereiken?’
Het bedrijf groeit goed en twee jaar geleden hebben ze de verandering ingezet om per kwartaal de focus op meer samenwerken met elkaar te leggen. Gevolg? Er ontstond meer verbinding en het gezamenlijke doel werd beter uitgedragen. Het resultaat is dan goed zichtbaar. Meer omzet, duidelijker is het niet te maken en dat is mooi! Een super leuk team dat met veel plezier samenwerkt.

 

Reflectie – ook op persoonlijk vlak

Maar doen we dit ook wel eens voor onszelf, als persoon? In deze mooie club doen sommige het niet en anderen weer wel, maar dan vaak onbewust. Hierdoor is het resultaat van hun persoonlijke groei helemaal niet zo zichtbaar. Of in ieder geval niet gestuurd door jezelf. Ik stelde ze een aantal vragen:

  • Vanuit welke waarde werk jij om optimaal van het leven te genieten, of jouw werk te kunnen doen?
  • Waar gaat jouw vuurtje van branden?
  • Kun je  meer?
  • Wil je meer?
  • Wat zoek je?

Wat een vragen…. en de mannen waren echt eerlijk verbaasd: zo hadden ze er eigenlijk niet vaak naar gekeken. Het was super mooi om te zien, dat deze ict mannen besefte dat als je weet waarom je iets doet, de stap naar wat je gaat doen veel makkelijker is en je meer uit jezelf haalt.

Dus functioneringsgesprekken, personeelsontwikkelijksplannen, of jaarplan, jouw idealen, jouw doel voor 2017, of jouw laatste maanden van het jaar 2016? Zorg dat je weet waar je naar toe wilt gaan en stel jezelf kritische vragen. Dus geen Struisvogelpolitiek. 🙂

Wil je meer weten over Reflectie? Luister dan een keer mee naar het Reflectie webinar, Schrijf je in voor het webinar. Houd de Facebook pagina in de gaten of schrijf je in voor de GO nieuwsbrief.

GO for Reflectie! blog okt 2016
Succes en vooral heel veel plezier!

Lieve GO groetjes,

Gemma

WEBINAR 20 oktober om 20.30 uur. Schirijf je in door volgende link: https://go-personeelsadvies-nl.webinargeek.com/go-4-reflectie