HimalayaEen nieuw avontuur! Ik ga het toch echt doen! GO naar de himalaya’s

Tja en dan is het alweer zomer 2014. Time flies en wat gebeurt er toch veel. Iedereen is bezig met vakantie en vakantieplannen. Veel mensen zijn al weg, sommige zijn bezig met het zoeken naar een baan en vullen de gaatjes met hun vakantiegeld. Anderen zijn betrokken bij dat vreselijke ongeluk. Wat is alles betrekkelijk, het lijkt even allemaal stil te staan en toch gaat het allemaal door. Mijn visie is dat je als werkgever altijd een stap voor moet zijn op jouw werknemers. Moet ik dat ook niet altijd zijn voor mijn klanten als ik ze adviseer? Het antwoord weet ik al, want dat is simpelweg  JA en wat ga ik daar dan aan doen deze zomer? Waar gaat mijn vuurtje van branden?

Ik ga een maand voor mezelf zorgen, loslaten, opladen en beleven. Het is belangrijk om van tijd tot tijd eens echt stil te staan bij het leven, de business en voor jezelf te zorgen. Als je namelijk doet wat je leuk vindt ben je er vaak goed in en gaat de business vanzelf. Dit zijn hele mooie woorden maar moet je ook voelen en ervaren.

Schrijf ik die titel? “Genoeg avontuur Gem, in jouw leven”. Terwijl ik die titel schrijf ben ik eigenlijk al moe. Pfffff, oja zegt een reiziger die de maand vorig jaar gedaan heeft. Iedereen doet eigenlijk wel een keer 3 dagen een sticker op “in silence” Help! Drie dagen mijn mond dicht? Dat is wel een hele grote uitdaging en ik merk dat ik al smoesjes aan het verzinnen ben om het niet te hoeven doen. En dat detox, alsjeblieft niet Googlen en ook niet in detail raken. Ik ga het allemaal meemaken en ik boek! Hij zegt namelijk ook: “het was een verrijking en ik kwam anders terug! “ Een maand naar de Himalya’s, links Tibet en rechts Nepal. Zorgen dat lichaam en geest helemaal in het reine komt op 1950 meter hoogte en mijn plannen uitwerken, maar vooral rust nemen en te ervaren.

Zo kwam er een maand geleden een like van Facebook langs. Een gezondheidsreis van 30 dagen van bezielen.nl. Eten, bidden en beminnen maar dan anders. In een ashram en gewoon volledig naar jezelf teruggaan, meditatie, yoga, ayuvedische behandelingen en rust. OMG wat spannend en wat fijn om eens helemaal terug te gaan naar mezelf. Ik sla hem op en denk: dat wordt mijn vakantieplan B. Diep in mijn hart wilde ik zo graag met mijn cabrio naar Italië en genieten van alles wat ik daar zou tegenkomen. Wijntje, pastaatjes eten, naar mijn oude aupair gezin en mijn maatje toeren en mooie dingen zien. Maar iets in mij zei dat het nog wel eens anders kon lopen. Tot het moment dat de annulering kwam en toen dacht ik: “Shit nu moet ik naar plan B” Ik moet natuurlijk helemaal niet, maar ik wil naar plan B. Ik zeg zelf altijd blijf in beweging, ga voor nieuwe dingen en ervaringen, en volg je hart. Verschillende reacties krijg ik om mij heen: Gem ben je niet goed? Wat wil je daar zoeken? Wat bereik je daarmee? Je kids? Je zaak en het gaat maar door. En ik heb geen antwoord. Ik weet dat ik daar naar toe moet. Weet ook dat ik wil dat ik daar antwoorden krijg op de vragen terwijl ik de vragen nog niet eens weet nu. Tenslotte weet je niet wat je niet weet. Weggaan zonder enige verwachtingen en ik wil die uitdaging aangaan.

Mediteren? Nog nooit gedaan, moest eens naar een stip staren, nou die werd alleen maar vager en ging dansen voor mijn ogen. Meditatie doe ik vaak als ik in de natuur ben, strand loop of in de duinen ben. Of tussen de lakens als ik niet in slaap kan komen ’s nachts.

Yoga? Op zo’n matje? 1 keer gedaan, nou dat duurt me toch lang… Kreeg mijn voet echt niet achter mijn hoofd net als de lerares voor me en alles deed zeer daarna maar werd alleen maar onrustiger ervan.

Ik ga op onderzoek en spreek de begeleider. Een aardige rustige man, die mij een goed gevoel geeft. Hij heeft veel ervaring in dit traject en we reizen individueel maar daar is een groep. Ik heb er reuze veel zin in en vind het super spannend. Mijn reislustige vriendinnetje zoekt voor mij een goed ticket uit zodat de prijs ook binnen mijn budget valt. Shit weer geen excuses. J Nu weet ik dat ik echt ga. Volg helemaal mijn intuïtie en het is goed! Detox, ayuvedische massages,  geen vlees, vis en alcohol, opladen, rust, yoga, meditatie en aan de slag met het uitwerken van mijn plannen. Ik heb er heel veel zin in. Niets is voor niets, ik weet zeker dat deze ervaring mij veel gaat brengen.

GO Gem in beweging, misschien wel helemaal terug naar mezelf.

GO naar de Himalaya’s.