In deze periode ervaren we zo vaak dat we heel erg veel moeten…….
Het is een tijd dat we vaak van de ene borrel naar de andere vliegen, veel te veel eten, van alles en nog wat aan verplichtingen voelen. Voor heel veel ondernemers is het een moment dat ze even extra aandacht voor hun klanten en medewerkers willen geven. En oh ja dat moeten ze ook ontvangen want al die ondernemers om hun heen doen namelijk hetzelfde. Kortom chaos en veel te weinig tijd in de dag, week en deze maand. Want voor je het weet zit je aan het kerstdiner.

Herken je dit? Of wil je juist heel ver weg blijven van deze chaos? Van de week dacht ik in eens terug hoe ik dit vroeger deed. Vroegeeer. OMG dat betekent toch echt wel dat ik een stuk ouder aan het worden ben. In de jaren 90 werkte ik bij Randstad Uitzendbureau. Ik herinner mij nog de tijd dat de kerstboom op moest en dat mijn collega’s dit allemaal probeerde af te schuiven. Dat was elk jaar een ramp, want wij waren een vestiging met een hele goede omzet (meer dan 3,5 miljoen gulden toen). We hadden geen tijd voor die boom en alle sintacties enzovoort. Op een gegeven moment wilde ik dat anders doen. Op de vrijdag had ik altijd een vrijdagmiddagborrel met de uitzendkrachten. Dan kon ik sowieso niets doen qua telefoon en klanten. Op dat moment deed ik altijd iets wat er toch ook moest gebeuren. Ik nodigde die klant uit om eens een borrel te komen drinken op de vestiging, of zette de boom op terwijl er allerlei uitzendkrachten op dat moment hun loonbriefje (dat was toen nog zo) kwamen brengen. Zij gingen met hun drankje om de boom zitten en het waren altijd hilarische tijden. Vaak kwam er ook nog weer werk uit, want die klant werd getriggerd en de medewerkers waren betrokken en hadden echt plezier met elkaar. Dus het was een kwestie van planning en vooral plezier. Het gebeurde zelfs wel eens dat de uitzendkracht die boom ging helpen versieren. Geniaal was dat! En zo efficiënt. Kwestie van plannen in combinatie met fun.

Dus misschien is het een goed idee om heerlijke muziek keihard aan te zetten en te genieten en een kleine planning te maken om te kijken hoe je het misschien efficiënt en leuk kan plannen.