Zo vrij als een vogel

Soms heb je wel een van die momenten: Dan wil ik terug in mijn ei wilde kruipen. Dan gebeurd er zo veel in een bepaalde tijd en denk ik: “nou nou … ik heb het nu wel gehad na mijn 50e verjaardag”. Herkennen jullie dat? Tijd is iets wat misschien wel het duurste goedje is, het is niet te koop, iedereen heeft er te weinig van en sommige dingen zijn verleden tijd en komen niet meer terug. Als je eenmaal uit jouw ei kruipt kan je niet meer terug. De schil is stuk en door!

Zowel zakelijk als persoonlijk zijn er enorme veranderingen geweest. De ene vond ik wat leuker en de andere werkelijk niets aan, maar het heeft me wel weer gebracht waar ik nu ben. De zakelijke stappen zijn best spannend. maar iets wat ik altijd wilde doen ga ik nu doorzetten. Zo van: ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan. Alle eer gaat naar Pipi Langkous hoor voor deze spreuk, maar ze vindt het vast wel goed als ik hem even gebruik voor 2019. 
Allemaal doelen stellen en plannen uitwerken doen jullie dat ook. De theater inspiratie show, de workshops Communicatie en beleving, de ondernemersbelevingsreis, maar ook het zoeken naar een nieuwe werkplek houd mij bezig en dingen als: ga ik wel of niet investeren? Welke samenwerkingen ga ik dit jaar aan en bouw ik verder uit? Hoe combineer ik zakelijk met prive en vooral de balans daarin. En ja persoonlijk zeg ik ook: weer eens een leuke vent in mijn leven tegen te komen staat ook nog op mijn lijstje.  

Best veel hè? En er is me wel eens gezegd is het niet too much Gemma. Dat raakte mij wel, omdat ik het persoonlijk trok. Toch heb ik ingezien dat niets too much in het leven is als je je er zelf maar goed bij voelt en weet waarom je het doet. Daarom heet ik misschien wel GO. Ik wil namelijk altijd in beweging blijven, maar die andere GO wil ook wel eens in stilte is er ook hoor. 

Maar too much is niets in het leven. Het is namelijk geen generale repetitie. Dit leven is voor het “echies”  Dus verspil geen tijd, doe geen dingen waar je niet blij van bent of energie kost, werk met jouw talenten en besteedt uit waar anderen veel beter in zijn. 
En als ik terugkijk naar het afgelopen jaar ben ik blij dat ik weer zoveel mensen heb mogen inspireren, motiveren en handvaten geven om altijd te blijven kijken naar wat is de volgende stap in plaats van af te wachten. 
Soms even stilte is oke als je in een moeilijke situatie zit. Accepteer even de situatie waar je in zit, daar mag je best wel eens  bij stilstaan, het brengt je uiteindelijk verder. Er komen dan ook weer mooie mensen en momenten op je pad die zorgen dat je doorpakt en je gaat weer doen wat je te doen hebt. Je moet alleen even door de schil heen tikken. Er is nog nooit een vogel in zijn ei gebleven. Ze willen uiteindelijk allemaal vliegen: Zo vrij als een vogel zijn.