Soms heb je wel eens van die jaren dat je terugkijkt en denkt…. Kak dat had anders gekund. Heb ik het helemaal kunnen voorzien. Nee dat niet, maar wel andere keuzes had ik kunnen maken. Er is behoorlijk wat vuiligheid gepasseerd. Soms moet er ook nog wel eens wat oude shit uit van het vorige jaar om op te ruimen, Dus dacht ik nou dit jaar ben ik 50 geworden en ga ik er echt eens even schijt aan hebben allemaal. Ik ga het gewoon doen. Doen wat ik eigenlijk al jaren wilde, maar waar ik alle excuses die ik kan gebruiken al geroepen heb en dus uitstel bij de vleet heb vertoond. Ik wilde namelijk 5 jaar geleden toen ik op een berg in India het al doen. Als je mijn taalgebruik een beetje irriteert snap ik dat best wel hoor. Waar het om gaat is dat, als het je dwarszit, kan je er maar beter vanaf zijn want dat voelt als opgelucht. Of misschien een ander woord is vrijheid.
Dus dit jaar ga ik het theater en voel me zo vrij als een vogeltje om het gewoon te doen… Ik heb namelijk de muze geboekt. Spannend, Rete-spannend om maar hetzelfde taalgebruik te gebruiken. Je zou kunnen zeggen:

“Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan, ook al ben ik 50!”
– Pipi Langkous en Gemma Oude Veldhuis –

Dat is wat ik veel ondernemers hoor zeggen. Ze moeten zoveel, het is allemaal te veel! Overal waar te voor staat is niet goed.
Te veel vrijheid zorgt dat je vaak niet efficiënt bezig bent en maar blijft ronddwalen rondom dat ene belangrijke ding wat je te doen hebt.
Te veel vrijheid zorgt dat je jouw doel soms net niet bereikt omdat je geen focus hebt.
Te veel vrijheid zorgt ook dat je prioriteiten vaak anders legt.
Te veel vrijheid zorgt dat je jouw waarde van waar je voor wilt gaan kan vervagen.
Te weinig vrijheid zorgt dat je te klein blijft en eigenlijk niet meer doorhebt wat er nog verder gebeurd.
Te weinig vrijheid zorgt dat je teveel hooi op je vork hebt, grote kans op een overspannen toestand.
Te weinig vrijheid zorgt ervoor dat je vaak ver bij jezelf verwijderd raakt en dat je jezelf niet ontwikkeld.
We hebben eigenlijk allemaal recht op onze eigen fouten, dan leer je ervan en zorgt ervoor dat je juist gaat groeien, leren en ontwikkelen en vrij kan voelen. Daarvoor moet je het wel durven nemen.
Voor het nieuwe jaar is het belangrijk om de vrijheid te pakken en even schijt aan alles te hebben. Want zoals de spreuk om dit doosje heel mooi zegt: Voor degene die een minder jaar hadden.

“HET AFGELOPEN JAAR WAS KAK-TUS….. 2019 GAAT HEM ECHT WORDEN”
Hier 7 tips om vrijheid goed te benutten:
1. Zorg van tijd tot tijd voor stilte, ga mediteren.
2. Maak in de vrijheid een goede keuze, dan heb je er veel meer plezier van.
3. Neem iemand mee in jouw vrijheid, delen is namelijk veel leuker.
4. Neem de vrijheid om eens te zeggen wat je er echt van vindt en blijf respectvol.
5. Geniet van alles wat je om je heen ziet.
6. Neem eens een andere route dan je altijd neemt.
7. Kijk mensen aan als je ze passeert, dan maak je contact en voelt het zoveel grootser en vrijer.

Dus heb ik er lak aan wat er gezegd wordt over wat ik ga doen in theater? Nee joh, super spannend, maar ik heb wel de vrijheid genomen om De Muze te boeken en het te gaan doen. In deze avond wil ik jullie meenemen met wat anekdotes en inzichten die zorgen dat je altijd in beweging blijft. Het is een avond met inzichten en hilariteit. neem ook nu de vrijheid om met de mooie mensen die op mijn pad komen te gaan samenwerken. En mezelf uit te dagen wat ik nog nooit gedaan heb. Kan ik het? We zien wel. Ik ga het in ieder geval wel doen. Dat betekent ook wel dat ik deze feestdagen een jaar ga afsluiten met genoeg shit om volgend jaar te gaan shinen als een ster.

Volgend jaar kom ik met een nieuw plan om te genieten, inspireren en te motiveren. Willen jullie mij blijven volgen dit jaar? Dat zou wel echt fantastisch zijn. (mail mij: Gemma@goforgrow.nl) Of deel deze blog, misschien geef je hiermee ook iemand de kans om te blijven shinen!
Let’s GO for it! Geweldige feestdagen.

liefs Gemma