Wow wat fijn, als je zo’n gave show hebt mogen geven op 17 september, dat je dan nog even in zo’n energiebubbel mag blijven. Om dan de reis te vervolgen op een gave inspiratiereis. En daarna mag je ook weer landen en dat geeft weer heel veel nieuwe inzichten.

Tafel met flip-overJa, ja, en we landen dit keer in Alcalalí (Spanje), omdat ik een inspiratiereis mag geven voor ondernemers en ondernemende managers. Ik mag ze met een helicopterview laten kijken naar ‘wat is jouw bagage en wat zit er in jouw koffer en wat wil je vooral achterlaten of wat wil je meenemen’. Supergaaf! Heel veel gave inzichten. Confrontaties, lachmomenten, succesmomenten, maar ook vooral: ‘Ik heb een plan en ik ga hier mee aan de slag de komende maanden’. Om vervolgens weer naar huis te gaan en dan lekker aan de slag te gaan. Dat mag je weer meenemen in je rugzak i.p.v. in een koffer.

Maar ben je er dan al? Nee! Dan ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook echt wel in de actie. Het gevaar dat je een terugval krijgt, is absoluut aanwezig. Maar laat jij dat gebeuren? Jij, als persoon, mag de keuze maken: ik laat het wel of ik laat het niet gebeuren.

Het is ontzettend mooi dat je die vragen aan deelnemers mag stellen. Maar het geeft jezelf ook vaak weer inzichten op welk tussenstationGroepsfoto je nu zelf weer geland bent. Waar ik vooral bij denk: ‘Ook mijn plannen zijn weer helder’.

En toen dacht, ik heb nog 3 dagen tijd, weet je wat ik doe? Ik vlieg mijn moeder in. Een kadootje om haar 70steverjaardag te vieren. Om dan even 2 dingen bij elkaar te nemen, om efficiënt te genieten van het leven. Ik denk dat dat is wat ik jullie wil meegeven: Geluk zit hem in de kleine dingen, maar je moet wel zelf de keus maken.