Chase your dreamDe helft van het vakantie zit erop, nieuwe mogelijkheden en kansen. Wat gaat de tijd snel!

Zit vanavond even op facebook en lees even terug van deze maand alle berichten van blije jongeren die diploma gehaald hebben, trotse ouders omdat hun kids het gedaan hebben. Kinderen die in de laatste schoolweek, groep 8 uitzwaaien omdat zij weer een nieuw pad gaan volgen naar de middelbare school. Wat spannend en wat gaat dat weer worden? En zo is je leven eigenlijk een weg die je volgt met allerlei afslagen en jij kiest welke afslag.

Eerlijk gezegd, wat de toekomst gaat brengen, dat weet je niet. Je leeft namelijk nu en niet in de toekomst. Je begint ergens aan en bent helemaal zonder enkele kennis en gaat het gewoon doen. Hoe mooi is dat!  Als je namelijk niets hebt kun je alles creëren! Scrollend naar beneden kom ik in enen een foto van mijn lagere school tegen. Met de opmerking: misschien zie je nog wel wat bekenden van vroeger. En ik zag mijn klas, maar ik stond er niet op!! Oef was dat het jaar dat ik zo vaak ziek was, dubbele longontstekingen, meer niet dan wel op school? ik zat echt in die klas. En ik krijg weer het gevoel van toen. En die was niet zo best. Een leraar die mij niet moest. Die vond dat ik het nooit goed deed en mij “druk” vond. En ik had er lak aan, nou nee, ik deed of ik er lak aan had. Vandaag de dag zouden ze zeggen: “boeien!”, “ik ben gewoon baas”,  maar dat durfde ik niet. Goh wat wilde ik mijzelf altjd bewijzen. De leerkracht inspirerende 0 en alle initiatieven keurde hij af. En wat deed ik? Ik ging alleen maar harder werken, meer feestjes verzinnen en werd nog drukker. Haha wist ik toen maar wat ik nu weet.

Zou ik het anders doen? Nee, want ik heb er iets van geleerd. Namelijk dat je nooit genoegen moet nemen met het middelmatige. Ik heb de keus gemaakt om te laten zien wat ik wel kan en er vooral te genieten van de mooie dingen op je pad. Die keuze maak je zelf, want ik weet dat je ook kan kiezen om het te laten. Veel later pas, zag ik dat er klasgenoten waren die dat deden. En weet je allebei is goed, als je maar doet wat bij jou past. Gelukkig had ik ouders die altijd in mij geloofden en die wisten: Gem komt er altijd wel uit.

Beseffend dat je bepaalde zaken echt moet meemaken om te worden wie je bent, is iets wat ik pas veel later geleerd heb. Dat leren ze je niet op school. Of gewoon eens te zeggen. “Gem doe maar een beetje gek en druk, er zijn er al zoveel gewoon.”

Dankbaar dat ik dit wel om mij heen kan zeggen, tevens tegen mijn klanten die soms opgeven omdat het er niet inzit bij hun personeel. Ik zeg geef nooit op, haal het optimale uit jezelf dan volgt de rest misschien vanzelf. Niets doen is geen optie. Vandaag kwam ik een mooie quote tegen die echt slaat op deze blog en boven deze blog plaats